Just another manic monday

Idag slog det mig att jag och mammi åker till New York nästa torsdag. Alltså ska jag träffa min syster nästa vecka, känns helt sjukt när man tänler på att det var ett år sedan vi sågs. Och det första halvåret skypade vi knappt heller. Jag tycker iallafall att det ska bli skönt att få hem henne. Och jag hoppas att hon kommer stanna här.
Resan till New York kommer bli hur kul som helst, shopping, god mat, drinkar, och en massa turistande. Ska bli skönt att få komma bort en sväng också. Ladda upp batterierna för en vår och höst fylld med massa spännande. Åh va jag längtar till våren. Det är ju så vackert ute då.


Undrar om vi har några fina vårblommor i trädgården.

The Victoria´s Secret Fashion Show 2010

Kollade just på VS- Fashion Show. Oh my vilka ladies, får en att vilja springa till gymet varje dag. Just nu är jag tacksam att mitt val av kvällsmat föll på räksallad. Här kommer att urval av bilder.










Finbesök




I eftermiddag fick vi fin besök av Maria, Micke och min favorit Stinis. Hon är världens finaste och snällaste lilla tjej. Men gudars va stor hon börjar bli, idag gick hon loss på våran Pappelina matta i köket, den va väldans kul att bita på.



Vaför träffar man sina vänner så sällan? Är ju alltid jättetrevligt när man träffas, vi åt godaste semlorna och pratade massa bröllop. Och när dom kom hade dom med sig jättefina vita & lila tulpaner. Danne kom precis och sa till mig -Älskling nu har du massor av tulpaner! Och ja nu har jag en underbar vas på matsalsbordet och en på soffbordet. Underbart! Så vill jag jämt ha det. Nya fräscha blommor varje helg. Är ju faktiskt inte så dyrt, men väldigt trevligt.





Ikväll ska min man ut, men jag tror jag myser hemma istället för att ge mig ut i vimmlet. Nu ska jag ta ett bad i vårt underbara stora badkar. Hörs senare bloggisar!

SOL Stråland SOL

Wow vilken härlig dag att vakna till. Lite fler såna här dagar vore inte helt fel. Min plan var att hinna ut på en promenad innan vårt främande kommer, men det hinns inte med. Får kanske ta en senare. Nu har jag precis ätit lite äggröra och druckit en nesspresso så jag känner mig redo för den här dagen. Nu ska jag hoppa in i duschen sedan städa undan lite lätt här i vårt vackra hem som Maria så fint kalla det :) Och jag håller med, jag har nog aldrig vart så nöjd med mitt hem. Vårat egna vackra hus ♥


Såhär såg det ut innan vi flyttade in. Kanske dags för ett före och efter repotage?!

Cirkelgym

Hur har eran vecka vart fina bloggisar? Min har vart ganska fullproppad med saker varje dag nästan. Ska bli så skönt med helg, och ännu en utan massa planer. Imorgon eftemiddag får vi besök av bästa Maria, Micke och såklart lilla Stinis. Ska bli jättemysigt, har köpt goda semlor på ICA Hökåsen. Gissa hur glad jag blev när jag såg att dom hade likadanna semlor som på ICA Ettan som har dom godaste enligt mig.
Och tro det eller ej jag och Jojo avslutade veckan med ett pass i cirkelgymer på Friskis & Svettis. Va riktigt kul och väldigt skönt att träna en fredag. Va nästintill tomt på gymmet. Nu blir det film här hemma. Ha en mysig kväll.


Puss & Kram från en blond jag ♥

Tulpanfrosa


Bild: Blomsterlandet

Nu är det hög tid för tulpaner. Är faktiskt en av mina favortiblommor och jag köper dom gärna ofta. Inget livar väl upp matsalsbordet som en stor bukett färglada tulpaner. Idag fick jag faktiskt en bukett röda tulpaner av en kund. Gulligt tycker jag!

Wish of today





Perfekt partyoutfit i en helt underbar gulfärg. Me like! Allt från H&M

Klorindoft

Nu är allt rent och nystädat här hemma, tyvärr så va rengöringsmedlet slut så jag fick ha i klorin i moppvattnet. Jag tycker inte alls om doften av klorin, men va gör man? Finns iallafall inget bättre än ett nystädat hem och på bordet står en vas med våriga tulpaner. Underbart! Nu ska vi titta på film och mysa i soffan. Ha en mysig söndagskväll finingar!


Våriga tulpaner i rött, orange och vitt.


I köksfönstret står ett fynd från idag, murgörna på dubbelbåge köpt på ICA MAxi för 35:-

Första Semlan




Väldigt tidigt jag vet, men idag kunde jag inte motstå att köpa oss varsin semla. Jag fullkomligt älskar semlor.

Så bloggisar hur har eran dag varit? Vi har vart en sväng på IKEA och köpt nya kuddar och lite mer förvaringshyllor till förrådet för pressentkorten vi fått när vi fyllt år. Svårt som sjutton att köpa kuddar ju, får se inatt om vi gjorde ett bra val. Nu har vi fixat och städat lite, har tagit en paus och kollar på One Three Hill och äter semla. Sedan blir det ett sista ryck innan det är dax för Soldidan. Måste ju vara den bästa svenska serien som gjorts?! Är ju så klockren. Nej nu är pausen slut.

Movie night

Fick med mig mannen och mamma hem till mormor & morfar på en fika idag på eftermiddagen. Snart kan jag dra med mig sis igen. Åhh va jag längtar, snart är hon hemma :)
Nu sitter vi iallafall i soffan och har precis ätit tacos, det är något jag aldrig tröttnar på. Ikväll ska vi ha filmmaraton, bara kolla film, mysa, äta chips, glass och godis. Det förtjänar vi tycker jag. Och förhoppningsvis slutar den här lördagen bättre än va den började.
Igår va vi föresten hem till Kjell och Annika och fick en supergod middag. Va inte hemma förns runt klockan ett. Kjell fyllde år så vi firade honom. Tänk för två år sedan va vi i Orlando. Vilken kul resa det var, va mycket vi hann med. Massa shopping, See World, Magic Kingdom, nattklubbar, Hockey, stränder och massa god mat.


Kjell fick en fin whiskey.

Vårigt


Foto: IKEA Livet Hemma

Underbart vårig bild från IKEA. Får mig att längta ännu mera efter våren och sommaren. Trött på vintern, speciellt nu när våra fjärrvärmeväxlare börjat krångla. Inte direkt något jag känner att vi behövde just nu. Ska man aldrig bara få bo och ha det bra? Jaja så är det att vara husägare, tur att det positiva överväger.
Ska ge mig ut i snövädret på en prommenad, behöver rensa tankarna lite. Ha en fin dag alla ♥

Snart helg igen!

Så var snart denna vecka slut också, går så himlans fort. Idag har jag och Jojo vart och tränat på gymmet igen, känns så skönt att äntligen ha kommit igång igen. Men det har vart en vecka då jag kommit hem sent varje dag, det tar på krafterna. Blir nog en helg med ingenting speciellt planerat. Ska bara ta det lugnt och greja lite hemma. Förhoppningsvis blir det en promenad eller två också. Nej nu ska jag ta en varm dusch och sedan hoppa i mysisarna och slötitta lite på tv innan det är dags att sussa.


Black Velvet

Oh my jag är nog lite kär. Petunior är inte min favoritblomma, men denns ska jag bara ha. Så vacker färg, skimmrande svart sammet. Åh va jag längtar tills i sommar när jag ska få fixa med våran trädgård.






SOLSIDAN


Äntligen är Solsidan tillbaka. Missa inte det ikväll klockan 20.00 TV4!


Vårfint från Ellos

När man surfar runt och ser alla vårnyheter kan man inte annat än längta till våren. Ut med tunga textiler och in med ljusa fräscha. Här är några favoriter jag hittade på Ellos.se. Och jag som tröttnat på svarta/mörka möbler har börjat hitta tillbaka till dom. Mycket vitt och ljust med lite svarta eller riktigt mörka inslag som kontrast det är riktigt snyggt.


Fina ljustturkosa tunna gardiner


Underbar svart skänk & ljusturkosa sammetskuddar


Vackra lyktor/vaser i
silverfärgad antikfinish


Vacker fågelbur


Fin arbetslampa

Alla bilder från Ellos

Vänner


Min fina Jojo

Igår kväll kom Jojo hit. Vi åt en helt underbar middag, en favorit hos oss. Räkor, sallad, aioli, baguett och paj. Det är ju så gott och man kan äta ur mycket som helst. Va mysigt det är att bara käka middag, dricka lite vin och snacka massa skit. Görs allt för sällan, men det är något jag ska försöka göra oftare. Efter middagen moffade vi himlans massa godis och ostkrokar och kollade på film. The Tourist, den va helt ok enligt mig. Deep är snygg att titta på iaf, och Angelina Jolie också för den delen.


Nu är det söndag och dom har precis varita här och hämtat granen. Hoppas dom kommer nästa år också, riktigt fiffig idé. Idag är det mysdag, vilket betyder att jag inte kommer hoppa ur mina mysisar och bara luffsa omkring här hemma och inte göra mycket alls. Skönt! Va har ni för er denna januarisöndag?

Saturday

Äntligen har vi börjat med garderobsdörrarna i sovrummet, vi började igår när pappa och Carita var här. Så alla skennor och ena dörren är på plats, idag tänkte jag bygga ihop den sista. Hur skönt som helst, tänk att man drar på något som egentligen inte tar så lång tid att fixa. Igår fick vi även upp gardiner i vår walk-in och tyg i himmelsängen, gud så fint det är. Är så himla nöjd med sängen, en riktig prinsessäng. Ska ta kort på den senare så får ni se.







Jag bjöd på sommrigt fika, glass, hallon och chokladsås.

Sweet sweet saturday

Då va det lördagsmorgon och jag fick kanske inte riktigt den sovmorgon jag tänk. Kvart i nio vaknar jag av att min älskling kliar mig på ryggen. Så mysigt! Nu ska jag strax hoppa upp och göra mig iordning. Vid lunch kommer pappa & Carita hit. Och innan det tänkte jag klä av granen och kasta ut den. Imorgon kommer det något pojk-fotbollslag och hämtar den. Hur smidigt som helst, perfekt att slippa klippa ner den och åka iväg med den till tippen. 30:- vill dom ha för besväret och det får dom gärna av oss.


Bild: Vouge UK

Vilket söt och naturligt omslag med Fru Beckham, så fint med rosa och grått.

Tips tack!

Gud så skönt med helg, sitter i soffan och äter nötter och tittar på Let´s Dance med ena ögat och kollar på datorn med andra. Sitter och letar en lämplig plats för vårt bröllop. Är ju inte alldeles enkelt, så alla tips uppskattas. Vi hade tänkt oss någonstanns där man även kan vigas. Gärna utomhus.


Mysig inspiration för utomhusbröllop

Tränat, wiihooo!

Idag tog jag och Jojo en sväng till gymmet.(Va typ hundra år sedan jag lyfte en vikt) Va så otroligt osugen innan men vi pratade så mycket kul och spännande att det faktiskt gick riktigt bra. Det här kommer bli ett grymt år, så jädra mycket kul och spännande kommer hända. Förhoppningsvis om allt går som det ska :) Nu ska jag och min man sova, väldigt tidigt jag vet. Men han jobbar på sitt gamla jobb nu ett tag och då går han upp klockan fyra. Tiiidigt! Natti natt finingar ♥

Turkos


En fin solnedgång påväg till mormor&morfar som jag inte riktigt lyckades fånga på bild.

Hej finingar!
Har ni haft en bra söndag? Här hemma har vi fixat vidare lite och nu börjar allt småpyssel bli klart. Blir så himla bra och det är så skönt att ta tag i alla småsaker man bara låtit vara. Det där sista "piffet" gör ju så stor skillnad. Imorgon ska vi städa ut julen, förutom granen. Den får vara kvar tills på lördag. Nu har vi precis ätit och sitter och kollar på Hellenius Hörna. Efter det blir det film & popcorn. Ha en skön kväll!


Min fina turkosa ljuslykta jag fick av Anton i julklapp.

Klassiker

Nu har vi lagt allt målande och fixande åt sidan för idag, ska fortsätta lite grann imorgon förmiddag. Vi har precis vart iväg och handlat mat på spicey hot och lite annat gott tills ikväll. Fy satan va halt det är på vägarna, rena isgatorna. Och så regnade det lite också. Hade mycket hellre kunnat vara minusgrader för min del, är ju flera månader kvar av vintern. Nej nu ska vi ha myskväll här hemma, blir Änglagårds maraton. Ha en fin kväll vänner!




Fixardag

Här hemma har vi en riktig fixardag, har vart och köpt fönsterbräda till sovrummet jag håller på att måla, hyllplan till bänken i hallen som vi håller på att vitbetsar, sedan målar vi på lite lister, tvättstugetaket mm. Riktigt skönt att få massa gjort som man bara gått och dragit på. Va har ni för er en snöig lördag som denna?

Rödbets- och Chèvregratäng

Hörrni vänner den här gratängen måste ni testa om ni gillar rödbetor. Jättegod till allt kött kan jag tänka mig, vi åt den till helstekt nötytterfile. Superbra tips om man vill undvika, potatis/pasta/ris.


Rödbets- och Chèvregratäng 4portioner
  • 1msk olivolja
  • 6 rödbetor
  • 200g chèvreost
  • 1dl crème fraiche
  • 1/2
  • 1dl grädde
  • 1tsk flytande honung
  • salt och peppar
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ungsform med olivolja. Skala och skiva rödbetorna och lägg dom i formen.
Mosa chèvreosten med en gaffel och blanda med crème fraiche, grädde och honung. Smaka av med salt och peppar och fördela röran över rödbetorna.
Gratinera i ugnen ca 30 minuter.


Helg igen, Lovley!

Jaha då var det helg igen då, hur underbart som helst! Min man jobbar dock sent idag så under tiden ska jag sno ihop en god fredagsmiddag. På menyn står det nötytterfile och rödebtsgratäng med chevre (potatisgratäng till Daniel). Tror det kommer bli supergott, jag älskar ju rödbetor. Sedan har jag tänkt mysa i soffan framför Let´s Dance. Va har ni för er denna fredagskväll?

Snöväder

Det är ju helt galet hur mycket det snöar. Tar det aldrig slut? Vår uppfart är helt översnöad, att bilen stod där förr två timmar sedan finns det inget spår av. Så eftersom jag precis gjort en timmes yoga tar jag på mig termobyxorna och fortsätter vara duktig. Dags att skotta uppfarten!


Hur mycket snö som helst!

Middag & Brunch

Igår kväll va jag och min man, Annete och Thomas hos mamma på middag. Det bjöds på en underbar tacopaj och goda pepparkaksbakelser till efterätt. Va super trevligt och vi pratade en himlans massa om New York, är så kul att höra allas berättelser och tips. Allt är välkomet nu när vi snart ska dit! När jag kom hem somnade jag som en stock och vaknade halv elva idag. Har vart helt olidligt trött den här veckan, så jag behövde verkligen en sovmorgon. Nu sitter och och äter en god brunch och ska sedan köra mitt första yogapass för iår. Fick ju ett helt kit av Armo i födelsedagspresent, alltid kul med lite nya program. Jag kör alltid yoga hemma, jag gillar det bäst! Nu måste jag slita mig härifrån ett tag. Ha en fin dag vänner!


Mammas god pepparkasbakelse


Brunchomelett med skinka & bireost

Snöigt

Här hemma är det lugnt tempo som gäller. Vi har precis ätit och städat undan i köket. Blev svensk husmanskost, köttbullar, hemlagad potatismos och gräddsås. Så gott, husmanskost är väldans underskattat ibland. Efter jobbet idag va jag och Jojo ute på en promenad i snövädret. Vi gick runt på Blåsbo/Aroslund och drömde om vilket hus vi ville bo i. För vem drömer inte om att bo i ett gamalt hus med massa själ?
Nu ska vi se film här hemma. Ha en fin kväll mina vänner!


Bild: Google

Hoppas vi får en solig vacker vinterdag på torsdag när vi är lediga. Då ska jag ta en långpromenad!

Something new

Måste ha vart himla snäll i år. Idag fick jag en superfin ljusstake av Anita & Marie. Ska bara hitta den perfekta platsen till den. Tillsvidare får den bo i hallen. Helt underbar och stor är den.






My Day

Idag har vi haft lite födelsedagsfirande här hemma. Nu har vi städat undan allt och ska snart ha en riktig myskväll. God mat & film. Hoppas på att hinna ta ett bad först och inviga våra nya badkuddar vi fick från Jonte.
Ville igentligen bara titta in och säga en sak. Mina vänner vet ni, jag är så otroligt glad och tacksam för att jag har er. Ni är underbara och jag vet inte vad jag skulle göra utan er. Ni vet vilka ni är och jag vet att just ni känner er träffade. Tack för att ni alltid gör mig glad och alltid finns där. Jag älskar er ♥




Lisa & Jojo idag har jag invigt alla era presenter ;) Fint va?


Kärlek♥ till er alla från en rätt så fräsch 28-åring ;)

Älskade Syster

 

Älskade syster Tack så hemskt mycket för de underbart vackra blommorna! Jag älskar dig ♥


2011



















































Tack all fina vänner för ett fantastiskt avslut och en underbart rolig start på det nya året!




Gott Nytt År









Gott Nytt År från Mig och mina loved ones ♥

RSS 2.0