Rhodos

Den 24 oktober åker jag och älsklingen på välförtjänt semester till Rhodos. Vi ska bo på ett superfint hotell i en svit med egen pool. Ska bli så himla underbart och jag ska bara slappa och njuta en hel vecka. Åh va jag längtar!













Bilder: Ixian Grand

Nu händer det grejer!

Oj va mycket som händer i huset nu. Ikväll när vi kom ut hade det hänt massor. Är så kul att se när allt börjar bli färdigt. och hur vårat fina hus växer fram sakta men säkert!


Krönlisetn uppsatt


Pelaren mellan duscharna färdig


Nästan färdigkaklat i köket


Tätskikt på golvet


Flytspacklat golv i gäst toaletten


Nygjuten trapp in till tvättstugan

Hoppas hoppas hoppas


Huset

Eftersom jag va lite dålig i helgen blev det inte så mycket bloggande. Klinkers och golv problemet har löst sig, Danne hittade mindre plattor i exakt samma färg till badrummet, så det kommer bli superfint. Enda nackdelen är att leveranstiden på dom är 2-3veckor, så inflytten blir framskjuten. Klinkersen vi köpte till badrummet lägger vi istället i tvättstugan och gästtoaletten. Golv till resten av huset blev mer som vi tänkt från början. Ett ljust vit "furugolv" från Pergo. Vi har beställt det utan att ha sett det, så det kommer bli väldigt spännande.
I helgen har vi iallafall så gott som byggt klart köket, fattas ett par passbitar, krönlist och diskmaskinsfront. Vi båda är så himla nöjda med allt i köket, förvaringen, bänkskivan, hur vi har ritat det. Nu letar vi bara efter handtag.


Bdrummet tar form


Tätskikt


Kontoret har min favorittapet ( gör sig inte riktigt på kort )


En liten köksbild

Toppen!

Då va man förkyld också!

Rörig dag!

Gudars vilken fredag jag haft, eller snarare vi haft. Började dagen med att klinkersen vi valt till badrummet inte kan användas. Är för mycket fall och för stora plattor. Så på lunchen fick vi åka iväg och försöka hitta något annat. Det är ju inte det lättaste att hitta något som passar det vi valt som peöare på väggen. Vi får se ska iväg imorgonbitti igen och leta vidare. Tror säkert vi hittar något, men det är ju ett par veckors leveranstid. Och dom har börjat sätta plattorna idag. Aja aldrig ska det gå som man vill. Och inte nog med det, vi måste kanske välja ett nytt golv till resten av huset också. Vi hade fått fel prisuppgift på det vi valt, så det tåls att tänkas på.
Nu ska vi strax sova, sitter och dricker en kopp te och det känns som jag håller på och bli förkyld. Men det finns ingen tid för så det sover vi bort nu. Bums!

Vackra höst








View

Snacka om fantastisk utsikt. Är galer förtjust i den fina fotöljen!


Bild: Sköna Hem

House

Nu har jag precis kommit hem och ska kolla på House. En av mina favorit serier. Hoppas ni har en trevlig tisdagskväll!


True Blood

Nu har jag äntligen gjort slag i saken och köpt säsong 1 & 2 av True Blood. Har bara sett delar av hela serien så ska bli kul att se om den från början.



Feng Shui

Betällde hem den här boken idag. Va väldigt intresserad av Feng Shui för ett antal år sedan och ha flera bra böcker någon stanns nerpackade i en kartong. Så nu tänkte jag inspireras lite av denna när jag ska inreda vårt hus. Ska bli kul!


Du hittar boken att köpa här.


Dagen Tips

Superfin färdig fållad metervara på 5-meters bitar jag beställde från Ellos. Kommer bli jättebra i sov- och dressingroom. Ska ha långa längder ända uppifrån taket.


Ellos


Söndagsmys

Ännu en helg är slut. Jag är mycket nöjd med helgens arbete och längtar sååå mycket till nästa helg då det ska hängas tapeter! Köket är klart på vänstersida, alla stora fönster är målade, vi har fått tak i lilla toaletten. Sen spacklas det och målas mest hela tiden. Nu har vi här hemma ätit en mysig söndagsmiddag, tacos. Och nu ska jag lägga mig i badet en stund och läsa min nya heminredningstidning innan vi ska ha söndagsmys och kolla på film tillsammans alla tre. Ha en mysig söndag!












Blått är flott!

Idag är det en trött Tessa som tar sig iväg till huset. Men det bästa är att idag kommer min fina Jojo ut och hjälper mig :) Dax för frukost! Ha en bra dag alla finisar! Och glöm inte att RÖSTA!


En trött Tessa

Köksbygge pågår!

Nu börjar det hända grejer hörrni! Köket börjar ta form och vi är väldigt nöjda med vårat val av kök. Det blir väldigt fint och det känns så otroligt mycket större än det förra. Mycket beror ju såklart på att det va en pytteliten dörr in till köket som nu är borta. Nu är det öppet och ljust. Patrik har fortsatt spackla och målat alla sovrumstak. Vi har valt att måla dom nya taken vi satt upp också så dom blir mycket vitare och likadana som resten av husets tak. Åhh va fint det bli!


Spöregn


Danne sågar en krönlist


Sätter upp överskåp


Måla måla måla


Glad Tessa


Fina fina skruvdragare


Klart för idag!

Och så lite huset

Måst passa på att uppdatera er om vad som händer i huset. Vi har nu fått väggar i badrummet och gäst-toaletten vilket känns väldigt skönt. Vilket skillnad det blir! Nu är det ju riktiga rum, längtar verkligen tills kakel och klinker kommer upp. Idag började Danne även bygga ihop köksskåpen. Vips så va nästan alla skåp färdigskruvade. Nu väntar vi bara på att väggarna ska målas så vi kan sätta upp det. Men det blir dom förhoppningsvis ihelgen.


Badrummet, under fönstret kommer badkaret stå


Väggen mellan duscharna och toaletten är på plats


Fint nymålat fönster med väldans fin utsikt ( vår baja-maja, haha )


Köksskåp

Snyggt från H&M






Tycker verkligen H&M ryckt upp sig på senaste tiden. Varje vecka trillar det in massa fint i webshopen!

Skrivbord

Jag är på jakt efter ett fint vitt skrivbord i lite gammal stil, kollar blocket säkert fem gånger om dagen. Är ganska trött på alla raka kantiga möbler. Vill ha fina möbler med mycket känsla i. Detta skrivbord är väldigt fint, men lite dyrare än jag tänkt mig. Kanske får gå på auktion?! Eller köpa något slitet gammalt och måla om själv.


Gammalt skrivbord

ROBYN

Wihooo den 14 December ska jag, Daniel, Jojo och Viktor se Robyn på Berns. Har höga förväntningar måste jag säga. Hon är ju brutalt bra så det ska verkligen bli kul!


Tapeter

Här får ni lite smakprov på två utav dom tapeterna vi valt. Den randiga ska vi ha i hallen och den blommiga i kontoret. Kommer bli så fint, längtar så efter att få se dom på plats!


Höstigt

Visst är det väl väldigt höstigt ute nu? Sådär klar och hög luft ute. Jag gillar iofs hösten också, men sommaren tog slut så fort. Längtar tills vi flyttat in i huset, då kan jag sitta hemma och mysa i soffan dricka te och se ut över vår höstfina trädgård. Åhh va jag längtar! Förhoppningsvis är det bara tre veckor kvar. Och jag saknar min fina syster. Väldigt mycket, vill ha hem henne nu! Bästa syster ♥
Nu ska vi hänga tvätt sedan sova, Danne ska iväg till Leksand tidigt och jag har tid hos min naprapat innan jobbet! Natti natt!

Ännu en helg slut!

Fy tusan va fort alla helger går, och som vanligt har vi fått massor gjort. Jag har fortsatt måla fönster och snickerier. Danne, pappa & Kjell har gjort klart taket, Patrik spacklar och målar vidare och idag beskar även pappa alla våra fruktträd. Tyvärr va vårt körsbärsträd på framsidan sjukt så det måste tas ner. Idag va även Maria, Micke & sötaste Stina på besök med lite tårta. Gud så fort hon växer, så stor hon börjar bli lilla tjejen. Nu ska vi ha lite söndagsmys här hemma!














Vitt

Nu vart det längesedan jag la in lite bilder men det är för att jag har glömt kameran hemma. I huset har det hänt en hel del, vi har fått tak i två rum, spacklat väggar, grundat sovrummstaket, målat några fönster mm. Och jag fick tom beröm av Patrik för min fönstermålning, han va imponerad över hur bra jag lyckades som amatör :) Nej nu måste jag hoppa i snickarbyxorna! Ha en skön söndag!








Min nya rosa fining!

Åh vet ni hur glad jag blev idag när jag fick den här underbara skruvdragaren av min älskling idag. En sån här vill väl alla tjejer ha?! Rosa och helt underbar!





Vackra ting



Kolla vilket fint skrivbord jag hittade på Blocket, det och skänken i annonsen får gärna flytta in hos mig.

Familjen Lilja/ Broberg





Nu har vi flyttat in och har precis lagt oss i sängen. Fy tusan va mycket grejer vi har och ingen ordning alls. Det ska det bli ändring på, imorgon kanske. Nu kollar vi på Kungarna av Tylösand. Fy vilket pinsamt program!

Tröttis

Börjar bli en riktig tröttis, kan det va allt jobb som börjar ta ut sin rätt måntro? Nåja, idag har vi reglat klart alla tak som ska bytas ut och jag har slipat en del av rummen Patrik spaklade i helgen.  Känns skönt att det händer så pass mycket inne nu, längtar så det är helt galet tills vi får flytta in! Saknar mina saker och ett eget hem. men hittils har det gått väldigt smidigt att bo i kapsäck. Imorgon kommer pappa & Carita hem och vi flyttar vidare till Daniels föräldrar. Nu ska jag väcka min man som sover i soffan och hoppa i säng. Natti natt!

Helgens jobb!


Mogonkaffe på terassen med denna fina utsikt


Regla tak gjorde vi hela dagen idag


Det här va min arbetsplats


Patrik spacklar


Vi avslutade helgen med att isolera badrummsväggarna, ALDRIG MER säger jag bara!

Color

Då va målarkläderna på, dags att jobba. Föresten kolla va fint mitt hår blev igår när Jojo färgade det. Perfekt höstfärg!


Belle D´Opium


Den här nya parfymen från Yves Saint Laurent fick jag av Daniel igår när han kom hem från Tyskland. Den doftar underbart så gissa om jag blev glad. Världens bästa!

Myskväll!

Här hemma äter vi tacos och myser i soffan framför Kristallen. Sedan blir det godis och film i massor. Underbart!


Finaly!

Äntligen är allt klart med lägenheten och nu kan vi enbart fokusera på vårt hus. Kom hem nyss och fy va jag är trött. Tänker inte flytta mig från soffan på hela kvällen.
Men fick nyss en trevlig överraskning, min älskling kommer hem alldeles strax istället för klockan 2. Åhh har verkligen saknat honom, han hade verkligen behövts här hemma dom har dagarna som gått. Snart är det helg och då ska det börjas invändigt i huset. Helt galet men jag har knappt hunnit tänka på det. Ska bli så sjukt kul!

Dagens Klipp!

Jeans från H&M endast 98:- styck, jag slog till på två par. Jeans är något som behövs i min garderob nu till hösten.


Burlesque





Wow va roligt, dem här filmen längtar jag efter!

RSS 2.0