Jag mår bra tack!

Det är iallafall det jag försöker intala min hals som protesterar varje gång jag sväljer. Ska ta en till apelsin så är halsen sig själv imorgon igen. God natt!

Kyckling med julmust

Måste bara tipsa er om Kyckling med julmust, även fast det vart massor av mat redan idag. Lagade det till middag och hur konstigt det än låter så var det väldigt gott. Gör såhär:

Stek ca 500gram kyckling
Häll på 2dl julmust och 2dl creme fraich
Krydda med:
1tsk ingefära,
1tsk rosmarin,
2msk kycklingfond
1msk soya
Blanda i lite redning och låt koka upp.
Låt sjuda i ca 10min och servera med klyftpotatis och ungsrostade grönsaker.


Nu ska vi se film och äta popcorn. Ha en mysig söndagskväll!

Bakstuga

Idag har jag bakat lite gran, Daniel fyller ju år på söndag. Tänkte baka saffransbullar men det va slut på mjöl och mandelmassa på ICA så det får bli imorgon ist. Men jag har bakat pepparkaksmuffins, lingoncokies och kolakakor. Luktar så gott här hemma nu! Är jag en liten husfru eller vad?




Adventsmys hos Johansson/Lilja


Sovrummet


Vardagsrummet



Köket



Övervåningen


1:a advent





Trevlig första advent på er alla. Idag blir det fortsatt städninge här hemma och sedan lite bakning. Och självklart ska jag dricka lite glögg och äta saffransbullar. Ha en mysig första advent!

Luftslottet som sprängdes

Kom hem från bion för en stund sedan, känner mig inte direkt trött så jag pysslar lite hemma. Danne är på födelsedagspartaj och lär inte komma hem än på ett tag. Idag har jag farit runt och handlat ännu mera julklappar och lite annat smått till lägenheten. Sedan har jag städat och stryckit, hängt gardiner, fixat adventsljusstake och julstjärnor. Blir så himla mysigt och vitt här hemma. Vår lägenhet är så underbar, fullkomligt älskar den. Sedan va jag och syrran en sväng förbi mormor och morfar, va längesen vi var där. Önskar man hade tid att ses lite oftare, men tyvärr blir det inte så.
Nu på kvällen va jag och Jessica på bio, vi såg Luftslottet som sprängdes. Klart godkänd, tom riktigt bra. Jag tycker alla tre filmer va jättebra, men ettan va klart bäst! Nu ska jag bädda rent i sängen. rena sängkläder är bland det bästa jag vet. Håller ni inte med?


God morgon!

Har haft en supermysig morgon, vaknade myste lite med min älskling somnade om en stund och sitter nu och äter frukost. Nu ska jag iväg och se om jag får vaccinera mig, sedan blir det städning och adventspyntning här hemma. Ikväll funderar jag och syrran på bio. Ha en fin dag!

Fredag-Helg-Mys

Jag och min älskling sitter hemma och myser i soffan. Vi har ätit tacos, vår vanliga fredagsmat =) Nu sitter vi och tittar på Flickan som lekte med elden, jag har ju redan sett den men inte Daniel. Den är riktigt bra. Imorgon ska jag storstäda och hänga upp alla vita gardiner, lägga på nya mattan och ställa fram alla fina saker jag köpt och skramlat ihop. danne ska få i uppdrag att borra upp alla julstjärnor. Kommer bli så fint! Och fy tusan va jag har längtat efter helg, vart en hård vecka.

Saknar!

Hamnade på en gamal sida med massa bilder, så otroligt mycket minnen. Fy tusan vad jag saknar dig!



Molgan & Armo

Lycka!

Idag fick jag bästa nyheten. Jag är så himla glad, det här är det absolut bästa som hänt på mycket länge. Åhh helt underbart ♥


Hårförlängningar

Igår kväll var vi på visning efter jobbet. Denna gång var det hårförlängningar med Toupéma Belgal, jag va innan ganska mätt på hårförlängningar men fick genast ny inspiration. Har ju aldrig arbetat med "riktig" förlängning utan bara clips & fläta/sy in hår. Nu blev jag iallafall sugen på en metod som heter microringar, verkade superenkelt och skonsamt för håret och du får en hållbarförlängning. Ca 3 månader beroende på hur man sköter den. Någon som testat microringar?



Bild : Toupéma Belgal


Julklappar

Idag har jag & sis sprungit runt hela stan och letat julklappar. Hittade en hel del, jätteskönt att vara ute såhär tidigt. Sedan älskar jag att shoppa på söndagar, är inte alls lika mycket folk ute då så man slipper köa och trängas i butiker och provrum. Har även hittat en klänning jag tänktl ha på nyår. Klänningen i sig är sockersöt men med lite ballare accesoarer blir den perfekt.



Jenny Skavlan By Bik Bok (min är vit)

Måste faktiskt säga att det finns så mycket snyggt på Bik Bok, den butiken har verkligen shappat upp sig de senaste året.


Söndagsmys

Här sitter jag i soffan och dricker julmust och äter saffransklipp. Så jäkla goda! Och ni förstår inte hur trött jag är, sov igenom nästan hela Gossip Girl, men det gör inget för jag hade en superkul kväll igår. Och herregud va jag älskar varulvar, så heta! New Moon va över förväntan, eftersom den fått så dålig kritik va jag väldigt skeptisk till den. Men jag tyckte nästan den va bätter än Twilight återspeglade boken mycket bättre. Så helt klart sevärd.



Mums!



Så heta!

Sweet saturday

God morgon på er alla fina! Min morgon har börjat perfekt, nu sitter jag och surfar runt på lite bloggar medanns min man sitter breve mig och ska bara kolla en match i UFC. Nu tänkte jag laga lite ost & skinktoast, är ganska hungrig faktiskt. Idag ska jag för övrigt gå på bio med Jojo, New Moon såklart. den har fått skitkritik men det struntar jag i jag ska dregla över vampyrer och varulvar. Innan de tänkte jag kanske ta en sväng ut till IKEA och oinhandla lite vita dukar, en matta och nytt v-rumsbord. Men vi får se, Daniel ville ner på stan en sväng. Ne dax för frukost.



Gammal bild , men jag diggar fortfarande brillorna.

Curls

Igår fick jag ett ryck, trodde aldrig jag skulle få säga det här igen men jag har permanentat mig. Och faktiskt är jag nöjd än sålänge. Förra gången jag gjorde det vart jag superkrullig och började platta ut det dagen efter. Men nu känns det som att jag kan ha det såhär ett tag. Kul med omväxling när man sparar och sparar ;)



En lockig Tessan, bara böjt till några toppar så det blir lite mjukare. Annars är det självtorkat. Fint va?

Porlande

Okej gott folk härmed friskförklarar jag mig! Så imorgon blir det jobb, och jag hade helt glömt av att vi skulle ha kurs på jobbet. Jädrans va kul! Känns helt fantastiskt att få återgå till livet igen. Idag va jag utanför dörren för första gången på en vecka. Jag gick till affärren och tillbaka. Friskluft! Imorgon blir det bussen till jobbet, blir nog lite overkill att både promenera och sedan jobba. Bäst och börja lite lugnt. Förresten är placerad på övervåningen för Danne vill inte se Grey´s Anatomy och vårat element låter som en porlande bäck. Tydligen så har jag målat de med för mycket färg så de går inte att lufta. Men det är ganska rogivande och mysigt faktiskt.


Nytt till hemmet

Har klickat hem lite nya saker från Ellos perfekta för min vita romantiska jul.


Ljuskandelaber 199:-



Krona 2 delar 269:-


Lyckta 79:-


2st fuskpälskuddar 159:-

Bilder tagna från Ellos

Tomtar & Troll

Min älskade sambo är inte julens största fan och absolut inte av tomtar, stjärnor julgran osv. Men det är jag, så i min sjuktristess gick jag igenom mina tre lådor för att se va vi jag har. Där fanns en himla massa tomtar och en hel låda full av alla möjliga julkulor.


I år hade jag tänkt mig något mer åt det här hållet. Vitt, romantiskt och helt underbart.


Negativt

Jag är faktiskt jätteglad idag. Fick svar på mitt prov och det var negativt vilket betyder att det inte är salmonella jag har. Utan bara en jätteenvis annan bakterie. Så det betyder att när jag känner mig frisk är jag frisk och slipper sprita toaletter och hålla mig borta från köket. Det sista är dock inte bara possitivt för min man är väldigt duktig i köket när han inte har något val. Och nu hoppas vi bara att jag snart är frisk och kan börja jobba och leva igen.

Cosmopolitan

Va gör inte en sjukling gladare än nyaste nummret av Cosmo i brevlådan?


Tha Vampire Diaries

Såhär när man legat hemma sjuk i så många dagar är det lite svårt att sysselsätta sig om dagarna. Man vill ju att dagarna ska springa förbi så man blir frisk fort. Jojo tipsade mig om en serie, The Vampire Diaries. Har ni sett den? Riktigt bra faktiskt, speciellt om man är hooked on vampires ;)


Tjoho!

Yes inatt har jag faktiskt fått sova hela natten fram till klockan åtta. Det ser jag som ett stort framsteg och att jag kanske kanske kan hoppas på att gå utanför lägenheten om några dagar =) Men jag ska väl inte hoppas på för mycket. Har ju knappt ätit sedan i onsdags lunch, måste sakta börja vänja magen med att ta hand om mat också. Fick i mig två st super vita rostamackor imorse och lite te.

Jaha va ska ni göra idag då? Jag skulle ha gått på två husvisningar, men kan självklart inte gå. Danne och hans mamma ska gå utan mig. Tråkigt men så är det! Hoppas ni får en mysig söndag, det regnar visst ser jag nu. Herregud jag har faktiskt inte märkt av va det vart för väder de senaste dagarna.

Paradiset Thailand



Första kvällen på hotellt



Första doppet



Jonte ska känna på havet



Vågor är kul



Snorkel mannen



De va regnigt om kvällarna



Haha vilken trio



Längst bort på vår strand - Kamala Beach



Så vackert - Kamala Beach



Lunch taijm på beachen



Härligt



Åker tuk tuk



Nightmarket i Phucket town



Sötaste surfarkillen







En av hotellets alla pooler by night



Solnedgång - Kamala Beach



Kamala Beach



Ännu en tuk tuk



Patong



Havets läckerheter



De va lite regnigt inne på restaurangen



Underbart



Sis flyter



Kamala Beach



Sötnos



Bild tagen av John



Dom la i småblomdekorationer med ljus i vattnet för lycka och välgång



Och lucky ballons



Longtail boats



Templet i Kamala



Kamala Beach



Jag & John åker tuk tuk buss till patong



Finaste sis



Jonte fick en cool lyssande radiobil



Redo för att åka speedboat



Lugnet före stormen



Det blev blött



och va väldigt vågigt



Vågigt som sagt



Vilket vatten



John & Pappa



Maya Bay



Maya Bay



Mina fina syskon



Love



Här spelades en James Bond film in






Matade apor



Jonte matar apan



Monkey Beach



Fina fiskar



Fisk



Snorklar Jessica



Snäck letare



Pappa



Försöker värma mig i lä



Rida elefant



Gummi plantage



Vår elefantkille



Klappa fina elefanten



Elefant



Vacket vattenfall



På vår söta elefant



Jessica sitter runt halsen och rider



Pappa oxå



Åkte kanot i regnskogen



Otroligt vackert



Jonte svingar sig i lianen



Och Jessie



Och så pappa



Bauta träd



Vår kanot



1 km högt



Kamala Beach



Sis



Jag



Mitt lilla glassmonster


Jag & Jonte







Nöjd kille



Påväg hem



Moln

Tack för en oförglömlig resa ♥

Update

Tänkte bara titta in och uppdatera om hur jag mår. Jag önskar jag kunde säga att jag va på bättringsvägen, men igår va ännu värre än i torsdags. Så inatt fick jag inte många timmars sömn. Har iaf lyckats sova lite nu på morgonen. Jag är helt förundrar över hur mycket man kan gå på toa fast jag knappt ätit sen onsdagslunch. Tänkte försöka lägga upp lite bilder sen Thailand. Men än har jag ingen ork att göra det. Så ha en fin helg mina vänner och njut av dagen.



Sjukling

Ja mitt tillstånd är ungefär samma som igår. Inatt sov jag inte alls många timmar, så jag känner mig rätt trött. Det enda min mage klarar av än sålänge är fil och resorb. Ringde läkaren imorse och dom trodde jag hade salmonella. Så så kul har jag!

Från toppen av berget djupt ner i dalen.

Sorry för uppdateringen, men har vart så trött de här dagarna. Och till råge på det har jag nu 39 graders feber och en mage som inte mår bra. Hörs en annan dag, nu måste jag lägga mig ner.

God morgon Sverige!



Fy tusingen va jag inte är pigg idag, men har svårt att sova. Så här sitter jag i nattsvarta morgonen i min underbara sidenkimono och saknar havets brus utanför fönstret. Thailand vilket underbart land!

RSS 2.0