Körsbärssås
Kvällen igår va jättelyckad och min körsbärssås från nyårsafton gjorde succé igen. Den är så fruktansvärt god, ni måste testa den. Till den bjöd jag på örtmarinerad helstekt fläskfile och potatisklyftor i ugnen. Till efterätt gjorde jag den både goda och fina pannacottan med hallonsirap.
Recept Körsbärsås 10 portioner
- 3 finhackade schalottenlökar
- 1 msk smör
- 5 dl rött vin
- 2 dl körsbärsvin, t ex Solbacka
- 4 msk koncentrerad kalvfond
- 4 dl vatten
- 400 g körsbärsmarmelad
- 5 tsk majsstärkelse
- 50 g smör
Fräs schalottenlöken i smör. Tillsätt vin, körsbärsvin, kalvfond och vatten. Låt koka i cirka 15 minuter. Sila av såsen.
Tillsätt körsbärsmarmeladen. Låt koka i ytterligare cirka 15 minuter tills 1/3 av såsen har kokat bort. Blanda ut majsstärkelse med lite av såsen, blanda ner i såsen och koka upp. Vispa ner smöret vid serveringen.
Kommentarer
Postat av: sis
ja riktigt gott va det:-D
Trackback